Yvonne Kieft

*Over Dynamic Organics

Y. Kieft_expositie Kunstuitleen t/m 3 okt. 2015

Door puur ‘toeval’ raakte ik onlangs gefascineerd door organische vormen en processen op papier.
Al sinds de start van mijn kunstenaarschap haal ik mijn inspiratie  uit de natuur en ben ik als het even kan, buiten  in mijn tuin te vinden. Er zijn op een gegeven moment een aantal schetsen weggewaaid en tussen de planten terecht gekomen, deze vond ik later terug. 
Langdurig bleek het papier aan organische processen te hebben blootgestaan, onder meer door slakken. Het papier werd ‘bewerkt’ oftewel deels opgegeten en het resultaat waren bijzondere, intrigerende,  deels transparante  vormen en patronen gecreëerd door organismen.

De fascinatie over deze ontdekking, bracht mij er toe om de dynamiek en de bewegingen van dit organische proces met deze (rest-) vormen in een eigen compositie uit te drukken. Uiteindelijk werd dit een compositie van papier op glasplaatjes en de eerste serie ‘Sporen’ ontstond.
De schaduwen van de vormen geven een extra dimensie aan de dynamische werking. Hierdoor besloot ik te kiezen voor een 3D omlijsting in plexiglas, dat nu een geheel vormt met het werk. (Lijst van Eiso Bergsma B.V.)