Open Ateliers Jordaan op 18, 19 en 20 mei Thema ‘Kunst Verbindt’

Op 15 april heeft Carolien Gehrels, wethouder Kunst en Cultuur, de speciale expositie “Kunst Verbindt” geopend.  Samen met twaalf  andere leden van de AvK- Vereniging Amstellandkunst, exposeer ik  in “Denieuwegalerie” op de Passeerdersgracht 23, 1016 XG  in Amsterdam, als onderdeel van de  Open Ateliers Jordaan 2012.Expositie Kunst Verbindt in denieuwegalerie te Amsterdam

Tijdens het Hemelvaartweekend op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt in Amsterdam de tweejaarlijkse manifestatie Open Ateliers Jordaan plaats. Dit jaar voor de 13e keer en er zullen 74 Beeldende kunstenaars en kunstenaarscollectieven hun atelierdeuren openen. De ateliers en collectieven zijn gratis toegankelijk en geopend gedurende deze drie dagen van 12.00–18.00 uur. Klik hier voor de data van de aanwezigheid van de kunstenaars bij deze expositie.

“Denieuwegalerie” sluit hier met hun eigen expositie “Kunst Verbindt” dan ook naadloos op aan. De Jordaan is de meest bezongen, meest beschreven en ongetwijfeld de meest geromantiseerde stadswijk van Nederland. Gelukkig vormt de Jordaan zelfs in deze voor de kunst, barre tijden, nog steeds een belangrijke inspiratie bron. De kunstenaars die er wonen en werken staan dan ook meer dan ooit achter het thema van deze editie: Kunst Verbindt.

De Vereniging Amstelland Kunst (AvK) is een beroeps vereniging van beeldende kunstenaars in de regio Amsterdam- Amstelland en is opgericht in 2006.

Dertien kunstenaars tonen van 14 april t/m 20 mei 2012 in “denieuwegalerie”, hun werken in de verschillende disciplines; Schilderijen, sieraden, beelden, collages, fotografie, glas, giethars en gemengde technieken.

Deelnemende kunstenaars zijn;

Corry Zwart, Christina Villalba, Desiree Wijgman, Gabriella Oltean, Herman Pijnaker, Jos Out, Manja Verhage, Neely Schaap, Paul Klimecki, Rud Perree, Sunny Neeter, Yvonne Kieft en Wiep Valenteyn

Openingstijden:

vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

LET OP; Vrijdag 18 mei t/m zondag 20 mei tijdens de Open Ateliers Jordaan geopend van 12.00 – 18.00 uur.