30 sept & 1 okt Open Ateliers Amstelveen 2017 van 11.00 – 17.00 uur

 

Dit jaar ben ik gastexposant bij Annette van Waaijen Locatie 19, Ruischenstein 16. Muzikale bijdrage door Jeroen Bakker. Ook is er 1 werk te zien bij de Vereniging Amstelland Kunst VAK locatie 22, Parelvisserslaan 1. Naast 32 exposanten zijn er drie jonge horeca ondernemers met een proeverij DE SMAAK VAN KUNST preview vrijdag 29 sept. 17-20.00 uur. In de Kunstuitleen, Stadsplein is de centrale overzichtstentoonstelling van alle deelnemers, klik hier voor de plattegrond en deelnemers per locatie.

Atelierroute Amstelveen 2017, za. 30 sept. zo. 1 oktober 11-17.00 uur

Op zaterdag 30 sept. en zondag 1 okt. vinden de Open Ateliers Amstelveen plaats; van 11 tot 17.00 uur geopend voor publiek. U kunt mij vinden op het adres van Annette van Waaijen, zie hier voor: info

'Bewerkt' papier door slakken op perspex 20x20cm.
Dynamic Organics, ‘into my tree’

 

In de Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein is de de centrale overzichtstentoonstelling. De officiële opening is op vrijdag 15 sept. om 17:00 uur door Xander Karskens, artistiek directeur van het Cobra museum voor moderne kunst. De expositie loopt van vrij. 15 sept. t/m zo. 1 okt.; er is één werk van elke deelnemende kunstenaar te zien. 

Atelierroute Amstelveen 2017, za. 30 september en zo. 1 oktober

Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober zetten Amstelveense kunstenaars van 11:00 tot 17:00 uur hun deuren open voor publiek, tijdens de Atelierroute Amstelveen 2017.

Open Ateliers
Open Ateliers Amstelveen 2017

In de Platform C | Kunstuitleen Amstelveen aan het Stadsplein is de de centrale overzichtstentoonstelling. De officiële opening is op vrijdag 15 september om 17:00 uur door Xander Karskens, artistiek directeur van het Cobra museum voor moderne kunst. De expositie loopt van vrij. 15 sept. t/m zo. 1 okt.; er is één werk van elke deelnemende kunstenaar te zien. 

Expositie ‘Een VAK apart’ verlengd tot 11 juni in het Van der Togt museum te Amstelveen.

Laatste weekend! 2 mei t/m 11 juni 2017 overzichts-tentoonstelling in Museum Jan van der Togt. De Vereniging Amstelland Kunst (VAK) viert het 10-jarig jubileum met deze expositie: ‘Een VAK apart’ Dit geeft een interessant overzicht van het werk van de VAK-kunstenaars en is zeer veelzijdig; met schilderijen, foto’s, sieraden, beelden, glas en keramiek. 

Jubileumboek:
U kunt ons jubileumboek nu hier bestellen. De introductie-prijs is € 14,95. Leden van VAK kunnen het voor € 12,50 bestel-len. U ontvangt na de bestelling bericht met het bedrag, graag overmaken op rek.nr. NL44 RABO 0166 1612 33 tnv Vereniging Amstelland Kunst.

Expositie ‘Een VAK apart’ in Van der Togt museum 2 mei-11 juni 2017

De Vereniging Amstelland Kunst (VAK) bestaat 10 jaar! De  jubileum-tentoonstelling  ‘Een VAK apart’ is te zien van 2 mei t/m 11 juni 2017 in Museum Jan van der Togt te Amstelveen. Tevens is er een jubileumboek te koop via www.amstellandkunst.nl/jubileumboek/

De 45 kunstenaars van de Vereniging Amstelland Kunst (VAK) werken in verschillende kunstdisciplines en stijlen in de regio Amstelland met inbegrip van Amsterdam. De VAK is een platform voor kunstenaars dat open staat voor diversiteit in kunstvormen en stimuleert de uitwisseling tussen haar kunstenaars en de verschillende disciplines van de kunsten. Het uitwisselen van inspiratie middels crossover samenwerkingsverbanden aan te gaan en elkaar uit te dagen in het werk en ontwikkeling van het kunstenaarsvak.

Jubileumtentoonstelling
De VAK bestaat 10 jaar en geeft met deze jubileumexpositie een interessant overzicht van het werk van de VAK-kunstenaars. De jubileumexpositie is zeer veelzijdig, met schilderijen, foto’s, sieraden, beelden en keramiek, en de passie waarmee de verschillende kunstenaars hun werk maakten, kenmerkt de gehele expositie.
De leden  organiseren  regelmatig op eigen kracht (verkoop)tentoonstellingen  wat past bij de mentaliteit  van de kunstenaars die stuk voor stuk graag de handen uit de mouwen steken. Dit ligt aan de basis van de oprichting van de VAK 10 jaar geleden, toen het heersende kunstklimaat van bezuinigingen het noodzakelijk maakte om als kunstenaar zelf het initiatief te nemen. De autonomie die de VAK en haar kunstenaars tonen onderstreept de veranderende  rol van de kunstenaar en ook hoe belangrijk initiatieven vandaag de dag voor kunstenaars zijn.
Kruisbestuiving
Bij de VAK staat ontwikkeling van de kunstenaar centraal. Van jonge kunstenaars die zich specialiseren in multimediakunst, tot de zeer ervaren kunstenaars in de meer traditionele disciplines. Dé drijfveer van de vereniging  is  kruisbestuiving.
De vereniging heeft geen eigen onderkomen. Zij vindt juist kracht in het pop-up bestaan en het wisselen van locatie. De locaties voor tentoonstellingen zijn vaak leegstaande gebouwen, die de VAK in korte tijd inricht om haar kunst te laten zien aan een zo breed mogelijk publiek. Soms zelfs maar voor één dag.
Onder de naam ‘denieuwegalerie’ biedt de VAK haar kunstenaars een mogelijkheid om deel te nemen aan grote manifestaties en kunstbeurzen, zoals de Affordable Art Fair (AAF) in Amsterdam.
Een VAK apart
Verdere professionalisering van de vereniging en individuele leden blijft belangrijk. Het aantrekken en balloteren van nieuwe leden krijgt speciale  aandacht. Daarbij wordt de nadruk gelegd op de wisselwerking tussen  kunstenaar, maatschappij en kunst. Het maak proces speelt een even grote rol als het resultaat in het verhaal en de visie van de kunstenaar, maar blijft vaak onderbelicht. Het is de missie van de VAK haar kunstenaars meer ruimte te geven om naar dit verhaal op zoek te gaan. Hiermee wil de VAK een reactie uitlokken bij haar publiek, of nog beter, een wisselwerking tussen de maatschappij en de VAK. Zo raakt niet alleen het publiek betrokken bij de kunstenaar, maar mengt het publiek zich met de kunstenaar, die geïnspireerd raakt. De dialoog die hieruit ontstaat kan de kunstenaar een rijkere, gelaagde voedingsbodem opleveren.
Binnen dit kader worden er nieuwe activiteiten ontplooid voor de VAK-kunstenaars om zich professioneel verder te ontwikkelen. De VAK-kunstenaars  werken niet  alleen samen met musea, curatoren en beurzen, maar gaan ook de connecties aan met hun omgeving. De VAK zoekt daarin naar nieuwe manieren, handreikingen en stimulans  voor de kunstenaar. Zo kan iedere VAK-kunstenaar zich versterken in zijn autonomie, eigen identiteit die gevoed wordt door de omgeving.
 

3 mei- Uitnodiging opening expositie ‘Een VAK apart’

Uitnodiging-opening-Een-VAK-apart

De Vereniging Amstelland Kunst (VAK) bestaat 10 jaar! Ik nodig u van harte uit voor de opening van onze jubileumtentoonstelling en de presentatie van ons boek ‘Een VAK apart’ in Museum Jan van der TogtWoensdag 3 mei 2017, inloop vanaf 16.00 uur, opening 17.00 – 19.00 uur.  Openingswoord & Presentatie boek: Heleen van Ketwich Verschuur, museumdirecteur.

Vereniging Amstelland Kunst (VAK): 10-jarig jubileum.


V
ereniging Amstelland Kunst (VAK)
viert 2 t/m 28 mei 2017 haar 10-jarig bestaan met een jubileumtentoonstelling in het Museum Jan van der Togt, titel:  ‘Een VAK apart’.

Ik ben acht jaar geleden in 2009,  lid geworden van deze beroepsvereniging en zal aan deze expositie deelnemen. Deze jubileumexpositie is in een mooie ruimte en zal een prachtig overzicht bieden van het werk van 45 kunstenaars en belooft zeer veelzijdig te worden; met schilderijen, foto’s, sieraden, beelden en keramiek. De officiële opening is op woensdag 3 mei om 17.00–19.00 uur en wordt verricht door Heleen van Ketwich-Verschuur, museumdirecteur. U bent allen van harte welkom om dit onder het genot van een drankje mee te komen vieren! Het adres: Museum Jan van der Togt, Dorpsstraat 50, 1182 JE Amstelveen (Oude Dorp).

Nieuw werk in serie Dynamic Organics

‘Into the Garden’ compositie papier/multimedia op plexiglas.

Dit papier lag een tijd in de tuin en heeft dus blootgestaan aan diverse organische processen.
Dynamic Organics VIII, into the GardenHet werd o.a. ‘bewerkt’, deels opgegeten door de slakken. Dit resulteerde in bijzondere, ten dele transparante, papiervormen en patronen.
In een eigen organische compositie op (plexi-) glas,  i.v.m. de schaduwwerking van het (zon-) licht, tracht ik de dynamiek van dit proces uit te drukken. Lees verder

Overzichtstentoonstelling Atelierroute Amstelveen 2015

 

kl-Atelierroute Amstelveen 2015Ter gelegenheid van de 24e Atelierroute (3 en 4 oktober)  in Amstelveen, Ouderkerk en Nes a/d Amstel, is er een overzichtstentoonstelling met werken van de 64 deelnemende kunstenaars.  Dit is te zien in de Kunstuitleen t/m 3 oktober in het Stadshart van Amstelveen

Deze  centrale expositie werd zaterdag 19 september 2015 geopend door Maaike Veeningen, wethouder cultuur van Amstelveen. Klik hier voor een video impressie van de opening en zie voor meer info: www.atelierrouteamstelveen.nl

4 en 5 okt. 2014 jaarlijkse Amstelveense Atelierroute

In het weekend 4 en 5 oktober 2014 van 11.00-17.00 uur vindt de 23e Atelier-route in Amstelveen plaats.  72 Amstelveense kunstenaars openen hun atelierdeuren voor het publiek. Een selectie van mijn werk  en van 11 collega’s zal te zien zijn bij de Vereniging Amstellandkunst (VAK) in de Dorpskerk, het karakteristieke beeld in het Oude Dorp van Amstelveenen bovendien, schuin tegenover het Museum Jan van der Togt gelegen.

open ateliers Amstelveen 2014Tegenwoordig is hier de tandheelkundepraktijk van Marco Diercks gevestigd. Deze heeft met veel respect voor het Monument, de inwendige renovatie met smaak volbracht. Aan de buitenkant is de kerk nog steeds De Dorpskerk; binnenin wordt de bezoeker verrast door de moderne en goedgevonden details, de prettige sfeerbeleving waar de serene rust bewaard is gebleven.

De overzichtstentoonstelling, van alle deelnemers is er één werk te zien, is in de Kunstuitleen op het stadshart.  In Amstelveen Dichtbij van 1 oktober wordt de plattegrond én de deelnemerslijst gepubliceerd, maar ook hier.

informatieblad atelierroute Amstelveen

Open Ateliers Amstelveen 4 en 5 oktober: locatie Dorpskerk.

In het weekend van 4 en 5 oktober 2014 van 11.00 tot 17.00 uur, vindt de 23e Atelier- route in Amstelveen plaats.  72 Amstelveense professionele kunstenaars openen hun atelierdeuren voor het publiek. De VAK (Vereniging Amstellandkunst) presenteert zich tijdens de Atelierroute in de Dorpskerk van het Oude Dorp van Amstelveen: hier zijn ook mijn schilderijen te zien. Atelierroute Amstelveen 2014.De bijbehorende overzichtstentoonstelling is van 18 sept. t/m 5 okt. te zien in de Kunstuitleen Amstelveen. Alle deelnemende kunstenaars zijn in de tentoonstelling vertegenwoordigd met één werk. In Amstelveen Dichtbij van 1 oktober wordt de plattegrond én de deelnemerslijst gepubliceerd, of u kunt het hier bekijken.

Kunstroute Aalsmeer 20 & 21 september 2014

Tijdens de Kunstroute Aalsmeer exposeer ik met 16 kunstenaars in Jachthaven Otto,Uiterweg 94 (locatie 1). Zaterdag 21 september om 11.oo uur vindt hier de officiële opening plaats; muziek van Lyda’s Ladies.

Kunstroute Aalsmeer is een uniek en inspirerend evenement met landelijke flyer-foto_kunstroute-Aalsmeer_2014-1bekendheid dat jaarlijks plaatsvindt in het 3e weekeinde van september. Meer dan 100 (binnen- en soms buitenlandse) kunstenaars, dichters en musici tonen in één weekend op 23 locaties hun ‘kunsten’ aan meer dan 2000 bezoekers.

Waar & wat
Op veelal unieke locaties genieten bezoekers van schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafieken, beelden, fotografie, keramiek, sieraden, poëzie, jazz, klassieke- en wereldmuziek. Demonstraties: oa. steenhakken door Sansia, schilderen mixed media door Sunny Neeter, workshops oa. porseleinen tegels beschilderen door Tries Smilde, veldbloem-schilderen, 3D printen van sieraden etc. Kortom een enerverend en verrassend weekend vol kunst & cultuur!

Wanneer
Zaterdag 20 en zondag 21 september 2014, openingstijden: 12.00-17.00 uur, route informatie en flyer www.kunstrouteaalsmeer.nl

‘Mijn Amstelland’

Mijn Amstelland_ 0.60x0.50 olieverf op doek_ Yvonne Kieft 2014
Mijn Amstelland

Vandaag voor de Flyer van Kunstroute Aalsmeer een digitale afbeelding aangeleverd van mijn meest recente werk, een organische voorstelling van ‘Amstelland’.

In het weekend van 21 en 22 september as. zal ik gaan exposeren in Jachthaven Otto.

 

 

Florale V geveild tijdens het Dorpsfestijn in het Museum Jan Van der Togt.

Florale V olieverf op doek 30x30 cm. Yvonne Kieft
Florale V, Y. Kieft 2011

Op het Dorpsfestijn,  in het Oude dorp van Amstelveen, werd zaterdag 21 juni jl. het schilderij Florale V geveild en verkocht. Ik hoop dat de nieuwe eigenaar  er veel plezier aan mag beleven!

Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel: Dagcentrum ‘De Mozaïek’ van ‘Ons Tweede Thuis’ voor de aanschaf van een rolstoelfiets. Deze bestemming werd gekozen door jubilerend organisator Rana (Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel). 

 

Dorpsfestijn 21 juni Oude Dorp Amstelveen/Museum Jan van der Togt

Zaterdag 21 juni 11.00 uur het Oude Dorp van Amstelveen : Het DORPSFESTIJN!

De opbrengsten gaan  naar het goede doel*. Neem ‘kunst of kitsch’ mee en laat het door professionals taxeren! Er zijn kraampjes, workshops, muziek, een veiling, kortom veel te zien en te doen. De kunst- en talentenveiling (van hockey clinic tot…) is in Museum Jan van der Togt om 17.00 uur.

Florale V 30x30 olieverf Y. Kieft 2011
Florale V 30×30 olieverf Y. Kieft 2011

De kunstwerken zijn beschikbaar gesteld door professionele Amstelveense kunstenaars. Dit jaar heeft jubilerend organisator Rana, Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel *’Dagcentrum De Mozaïek’ uitgekozen en hoopt de aanschaf van een rolstoelfiets te kunnen realiseren. Zie voor het volledig programma en het veilingboekje http://www.rotary.nl/amstelveennieuweramstel/nieuws/dorpspleinfestijn-2014-persbericht/

Kunstroute Amstelveen – Amstelveen 50 jaar

De opening van de Kunstroute Amstelveen op 17 april in Museum Jan van der Togt, werd verricht door Rien Alink. originele werken expo kunstuitleen amstelveen 50 jaarDaarna werd de Kunstroute gelopen, van Museum Jan van der Togt naar het Cobra museum. Mijn deelname, een geschilderde florale voorstelling, is op een vlag gedrukt en hing in de Dorpsstraat in het Oude Dorp. Over mijn werk: Hoe zie ik Amstelveen? Ik schilder vaak vanuit de herinnering, inspiratiebronnen zijn elementen uit de natuur en in dit geval ook het vertrek in 1920 van mijn grootvader Evert Kieft uit PUTTEN: 

In 1920  is mijn grootvader Evert Kieft, toen 17 jaar, op de fiets gestapt en op zoek gegaan naar werk. Vanuit Putten is hij uiteindelijk terecht gekomen in een pension in Amstelveen, want er was werk; de Rietwijker polder, veen– en grondwerkzaamheden, later Het Bosplan in dienst van de Gemeente. De oude topografische kaarten, Amstelveen, Ouderkerk, de Amstel en Amsterdam, de polders, het veen en de route van mijn grootvader vormen de belangrijkste kernen in mijn organische voorstelling. 

http://issuu.com/ravelli_united/docs/kunstroute_boekje_web/29?e=11606636/7480397 De originele kunstwerken van de Kunstroute Amstelveen worden in de Kunstuitleen op het Stadshart van 1 t/m 30 augustus tentoongesteld. De kunstroute zelf is t/m september te zien.

‘Zo zie ik Amstelveen’ : Kunstroute in jubileumjaar 2014 van Amstelveen

In 2014 is het 50 jaar geleden dat de gemeente Nieuwer-Amstel de nieuwe naam Amstelveen kreeg.

sn-expo orig werken amstelveen 50 jaarDe gemeente wil  dit heugelijke feit niet zomaar voorbij laten gaan. Door verschillende activiteiten zal aandacht worden besteed aan de viering van dit jubileum. Omdat Amstelveen bekend staat als een stad met een sterke culturele uitstraling is het plan opgevat in het kader van deze viering een kunstroute met de professionele kunstenaars te realiseren die “oud en nieuw Amstelveen” met elkaar verbindt van april t/m september 2014. Men kan de app downloaden van de route met informatie over de locatie en kunstenaars.
Inwoners en bezoekers kunnen via deze route kennismaken met het oude en nieuwe economische centrum en met de twee verschillende, zeer  waardevolle musea. De kunstroute zal bestaan uit diverse kunstontwerpen die op kunststof panelen- of op vlaggen gedrukt, die aan gebouwen of bomen bevestigd gaan worden en zodoende een doorgaand lint vormen tussen de musea. De kunstroute van het Cobra Museum naar het Museum Jan van der Togt zal lopen via de Keizer Karel galerie onder de A9,  de Ouderkerkerlaan, Stationsstraat en de Dorpsstraat in het Oude Dorp van Amstelveen.
Bron: http://www.kunstrouteamstelveen.nl

 

 

Atelierroute Amstelveen 2013 op 5 en 6 oktober.

Open Ateliers Amstelveen 2013

Florale XI a,b,c olieverf 3 doekjes 10x10 Y.Kieft 2011

In het weekend van 5 en 6 oktober vond de jaarlijkse atelierroute in Amstelveen en Ouderkerk a/d Amstel plaats.   Een selectie van mijn schilderijen was te zien onder de vlag van de Vereniging Amstellandkunst, dit jaar in de prachtige ruimte van de voormalige bibliotheek in Middenhoven. Het zonnige weekend werd druk bezocht, circa 500 mensen hebben hier enthousiast een kijkje genomen of deelgenomen aan een workshop. Klik hier voor een impressie op Youtube door Stefan van Amstelveenweb, voor het fotoverslag: Amstelveenweb.nl. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Open Ateliers Amstelveen 2012 en Dorpspleinfestijn

Dit jaar vindt de 21ste editie van de Open Atelierroute Amstelveen plaats op zaterdag 2- en zondag 3 juni van 11.00 tot 17.00 uur. 70 kunstenaars op 41 locaties (ook in Ouderkerk a/d Amstel en Nes a/d Amstel) stellen hun ateliers voor u open. U bent van harte welkom bij mij, Jos Out en Fred Cohen in het oude schoolgebouw (nr. 37) De Ateliers,  Amsteldijk Noord 1A, 1184 TB  Amstelveen. Er staat een  wimpel voor het gebouw. Open Ateliers Amstelveen 2012 uitnodiging

De Centrale expositie van de Atelierroute Amstelveen 2012 werd op zaterdag 19 mei jl. in de kunstuitleen geopend door Els Ottenhof, zakelijk directeur van het Cobra Museum. U kunt hier alle werken van deelnemende kunstenaars vooraf bezichtigen; Florale VI wordt van mij geëxposeerd.

Voor de openingstijden van de Kunstuitleen: klik hier.  De uitgebreide Atelierroute folder wordt in het Amstelveens Nieuwsblad gepubliceerd op woensdag 30 mei en is ook te verkrijgen bij de Kunstuitleen en alle deelnemende kunstenaars.

Nieuw dit jaar is: Stempel en win een kunstwerk!! Dit jaar krijgt u een stempelkaart** mee, waarop u zeven stempels kunt verzamelen bij meer de dan 40 ateliers en de 70 deelnemende kunstenaars.

U levert uw volle kaart in bij Museum Jan van der Togt, geeft een kleine bijdrage voor kinderdagcentrum Nifterlake* en deponeert uw kaart in de bus bij het kunstwerk van uw keuze. Er zijn acht kunstwerken geselecteerd voor de verloting en 35 andere kunstwerken worden geveild voor het goede doel, Nifterlake. Alle kunstwerken werden door de kunstenaars geschonken, mijn inbreng: ‘Bomen in Bonassola’, Bomen in Bonassola, acryl doek 50x50 cm. Yvonne Kieft 2009zijn te zien in het Museum Jan van der Togt en de tegenoverliggende Dorpskerk (zondag 3 juni open huis van 10.00 – 17.00 uur) Organisatie door de Kunstuitleen Amstelveen en RANA – Rotaryclub Amstelveen Nieuwer-Amstel. Voor dit goede doel is er een geheel dagprogramma op het oude dorpsplein in Amstelveen:

Het Dorpspleinfestijn

12.00 uur        Opening. Start optreden van de Bigband Pee Wee’s Problem o.l.v. Pim Wittenberns.

12.00 uur        Start programma kinderen: schilderen.

13.00 uur        Start beschilderen van 2 MAZDA’S door 2 geselecteerde groepjes kinderen

14.00 uur        DJ Johan

15.00 uur        Demonstratie Aikikai Aikido (om ca 15.30 uur volgt een 2e demonstratie).

16.30 uur        Prijsuitreiking aan winnaar(s) van het ballen raden.

Kinderen kunnen de hele middag naar hartenlust springen in een springkasteel. Drankjes en versnaperingen als popcorn en andere hartige hapjes kunnen gekocht worden. En verder is het genieten. Iedereen is welkom van groot tot klein, van oud tot jong.

Verloting en veiling van de kunstwerken  (deelnemende kunstenaars verzamelen zich na 17.00 uur na de Atelierroute)

16.45 uur        Wethouder John Levie verloot 8 kunstwerken o.t.v. de notaris.

17.15 uur        Burgemeester Jan van Zanen veilt 13 werken uit de gemeentecollectie.

17.45 uur        Notaris Sylvia van Lenning veilt 35 werken van Amstelveense kunstenaars en aansluitend circa 42 werken van de Gemeente.

19.30 – 20.00 uur                   Einde Dorpspleinfestijn

informatie over de atelierroute en de kunstenaars:
www.atelierrouteamstelveen.

* Kinderdagcentrum Nifterlake biedt dagopvang aan kinderen van 0 – 18 jaar met een meervoudige beperking. Eind 2012 verhuist Nifterlake naar een nieuwe behuizing aan de Hoeksewaard. Het geld dat tijdens de Open Ateliers wordt ingezameld komt ten goede aan het vervangen van de oude
(specialistische) speeltoestellen.

** Stempelkaarten haalt u gratis bij bieb, kunstuitleen, raadhuis, museum Jan van der Togt en bij alle deelnemende ateliers. De Stempel & Win-verloting vindt plaats op zondag 3 juni om 16.45 uur in het Museum Jan van der Togt. Om 17.15 uur start de veiling van 13 kunstwerken uit de collectie van de gemeente Amstelveen door burgemeester Jan van Zanen. Aansluitend kunt u bieden op nog 35 kunstwerken van Amstelveense kunstenaars.
Kijkdag zaterdag 2 juni, 11.00 – 17.00 uur, Museum Jan van der Togt.

Open Ateliers Jordaan op 18, 19 en 20 mei Thema ‘Kunst Verbindt’

Op 15 april heeft Carolien Gehrels, wethouder Kunst en Cultuur, de speciale expositie “Kunst Verbindt” geopend.  Samen met twaalf  andere leden van de AvK- Vereniging Amstellandkunst, exposeer ik  in “Denieuwegalerie” op de Passeerdersgracht 23, 1016 XG  in Amsterdam, als onderdeel van de  Open Ateliers Jordaan 2012.Expositie Kunst Verbindt in denieuwegalerie te Amsterdam

Tijdens het Hemelvaartweekend op vrijdag 18, zaterdag 19 en zondag 20 mei vindt in Amsterdam de tweejaarlijkse manifestatie Open Ateliers Jordaan plaats. Dit jaar voor de 13e keer en er zullen 74 Beeldende kunstenaars en kunstenaarscollectieven hun atelierdeuren openen. De ateliers en collectieven zijn gratis toegankelijk en geopend gedurende deze drie dagen van 12.00–18.00 uur. Klik hier voor de data van de aanwezigheid van de kunstenaars bij deze expositie.

“Denieuwegalerie” sluit hier met hun eigen expositie “Kunst Verbindt” dan ook naadloos op aan. De Jordaan is de meest bezongen, meest beschreven en ongetwijfeld de meest geromantiseerde stadswijk van Nederland. Gelukkig vormt de Jordaan zelfs in deze voor de kunst, barre tijden, nog steeds een belangrijke inspiratie bron. De kunstenaars die er wonen en werken staan dan ook meer dan ooit achter het thema van deze editie: Kunst Verbindt.

De Vereniging Amstelland Kunst (AvK) is een beroeps vereniging van beeldende kunstenaars in de regio Amsterdam- Amstelland en is opgericht in 2006.

Dertien kunstenaars tonen van 14 april t/m 20 mei 2012 in “denieuwegalerie”, hun werken in de verschillende disciplines; Schilderijen, sieraden, beelden, collages, fotografie, glas, giethars en gemengde technieken.

Deelnemende kunstenaars zijn;

Corry Zwart, Christina Villalba, Desiree Wijgman, Gabriella Oltean, Herman Pijnaker, Jos Out, Manja Verhage, Neely Schaap, Paul Klimecki, Rud Perree, Sunny Neeter, Yvonne Kieft en Wiep Valenteyn

Openingstijden:

vrijdag van 14.00 tot 19.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 18.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

LET OP; Vrijdag 18 mei t/m zondag 20 mei tijdens de Open Ateliers Jordaan geopend van 12.00 – 18.00 uur.

Lustrum, Vereniging Amstellandkunst 2007-2012; Overzichtstentoonstelling in Denieuwegalerie en Sporentocht door Amstelland

Lustrum expositie ter gelegenheid van het 5-jarig bestaan van AvK – Vereniging Amstellandkunst van  8 maart t/m 8 april 2012. Van iedere kunstenaar is een werk te zien  in Denieuwegalerie, Passeerdersgracht 23, 1016 XG Amsterdam.De feestelijke opening vindt plaats op zondag 11 maart om 16.00 uur met een toespraak van voorzitter Henry Neeter in het bijzijn van burgemeester Jan van Zanen van Amstelveen. Er wordt een speciaal ter gelegenheid van het lustrum verschenen boekje overhandigd.

Tezamen met de tentoonstelling is er een aankondiging d.m.v. ‘een sporentocht door Amstelland’. Tussen 5 maart en 8 april zijn ‘sporen’ (foto’s van kunstwerken) van 40 kunstenaars van de Vereniging te vinden op verschillende openbare locaties in Amstelveen, Ouderkerk a/d Amstel en Amsterdam: Mijn foto van Florale X tezamen met uitnodigingen en de route-kaart naar Denieuwegalerie zijn te vinden bij: Potterie/Galerie ‘Het Oude Dorp‘ Dorpsstraat 29, 1182 JA Amstelveen 020-6472403.

Foto-expositie in de Stopera: ”5 Open Atelierroutes Binnenstad”, Yvonne Kieft uitgekozen voor categorie Schilderkunst

Op gezette tijden worden in stadsdeel Centrum van Amsterdam Open Atelierroutes gehouden. Het zijn er vijf: Westelijke Eilanden, Nieuwmarkt, Jordaan, Plantage-Weesperbuurt en Centrum-Oost (van Amstel tot spoor bij Panamakade) In totaal nemen ongeveer 300 kunstenaars deel aan deze bij het publiek zeer geliefde kunstmanifestaties. Foto-expositie 5 Open Atelierroutes Amsterdam centrumDe Open Ateliers Jordaan wordt elke twee jaar georganiseerd door de deelnemers zelf en vindt plaats in 2012 voor de 13e keer op 18, 19 en 20 mei.  In een aantal ateliers zijn er optredens van musici en dichters en op diverse plaatsen zijn groepsexposities en samenwerkingsprojecten te zien.
Op 7 februari organiseren de gezamenlijke kunstroutes weer een fototentoonstelling in de Stopera. Hier zal een foto van een van mijn werken, ‘Florale X’ te zien zijn.
De 5 Open Atelierroutes willen een overzicht geven van wat er op de kunstroutes in 2012 gepresenteerd gaat worden: schilderen, tekenen, beeldhouwen, keramiek, grafiek, fotografie, textiel, sieraden etc. Stadsdeel Centrum vindt de kunstroutes van groot belang en ondersteunt deze tweede fotopresentatie weer van harte.
Op dinsdag 7 februari om 17.30 uur is de officiële Opening van de ‘foto-expositie Open Ateliers Binnenstad’ in de Stopera, door de Amsterdamse wethouder Rengelink. De Foto-expositie is van 7 februari t/m 15 maart te zien in de Stopera, op de Rode Wand in de stadhuisdoorgang, tegenover de kassa’s van het Muziektheater, Amstel 3 en te bezichtigen van 7 uur ’s ochtends tot 12 uur ’s avonds.

Met Denieuwegalerie op de Affordable Art Fair, AAF Amsterdam 2011

Van 27 t/m 30 oktober 2011 zal Denieuwegalerie aanwezig zijn op de Affordable Art Fair in Amsterdam. De volgende kunstenaars worden vertegenwoordigd: Annette van Waaijen, Cristina Villalba, Jos Out, Mariska Nieuwendijk, Neely Schaap, Rud Perree, Sander Kneppers, San Sia, Sunny Neeter, Tjits van der Kooij en Yvonne Kieft.  AAF 2011 Exposanten DenieuwegalerieDe Affordable Art Fair (AAF) vindt opnieuw plaats op het Westerpark in Amsterdam.
De Affordable Art Fair biedt ruimte voor een grote diversiteit aan kunst. Van klassiek tot vernieuwend, en van abstract tot figuratief, in verschillende disciplines schilderkunst, fotografie, beeldhouwkunst, tekeningen, alles tegen zeer betaalbare prijzen.
AAF biedt naast dit gevarieerde kunstaanbod ook diverse (gratis) workshops aan. Hierbij leren de bezoekers verschillende technieken van de kunstenaars zelf en kunnen hun eigengemaakte kunstwerk mee naar huis nemen. Daarnaast is er een professionele kinderopvang waardoor je als ouders rustig rond kunt kijken en kan je zelfs je aankoop gratis laten inpakken. Kortom, de perfecte omstandigheden voor de start of uitbreiding van een verzameling.