Kunstroute Amstelveen – Amstelveen 50 jaar

De opening van de Kunstroute Amstelveen op 17 april in Museum Jan van der Togt, werd verricht door Rien Alink. originele werken expo kunstuitleen amstelveen 50 jaarDaarna werd de Kunstroute gelopen, van Museum Jan van der Togt naar het Cobra museum. Mijn deelname, een geschilderde florale voorstelling, is op een vlag gedrukt en hing in de Dorpsstraat in het Oude Dorp. Over mijn werk: Hoe zie ik Amstelveen? Ik schilder vaak vanuit de herinnering, inspiratiebronnen zijn elementen uit de natuur en in dit geval ook het vertrek in 1920 van mijn grootvader Evert Kieft uit PUTTEN: 

In 1920  is mijn grootvader Evert Kieft, toen 17 jaar, op de fiets gestapt en op zoek gegaan naar werk. Vanuit Putten is hij uiteindelijk terecht gekomen in een pension in Amstelveen, want er was werk; de Rietwijker polder, veen– en grondwerkzaamheden, later Het Bosplan in dienst van de Gemeente. De oude topografische kaarten, Amstelveen, Ouderkerk, de Amstel en Amsterdam, de polders, het veen en de route van mijn grootvader vormen de belangrijkste kernen in mijn organische voorstelling. 

http://issuu.com/ravelli_united/docs/kunstroute_boekje_web/29?e=11606636/7480397 De originele kunstwerken van de Kunstroute Amstelveen worden in de Kunstuitleen op het Stadshart van 1 t/m 30 augustus tentoongesteld. De kunstroute zelf is t/m september te zien.