Kunstroute ‘Amstelveen 50 jaar’ in 2014

Mijn deelname aan de Kunstroute Amstelveen met het thema ‘Zo zie ik Amstelveen’, bestond uit een geschilderde florale voorstelling ‘Mijn Amstelland’. Deze werd op een vlag gedrukt en hing in de Dorpsstraat van het Oude Dorp Amstelveen.

Ik schilder vaak vanuit de herinnering met als inspiratiebron elementen uit de natuur. Ik had nooit iets met Amstelveen gehad en zelfs niet bestaan wanneer mijn grootvader niet vertrokken was uit zijn geboorteplaats Putten. (zie note onderaan) In het jaar 1920 is Evert Kieft toen 17 jaar, op de fiets vanuit Putten (Gld.) vertrokken om naar werk op zoek te gaan. Door de landerijen en polders kwam hij uiteindelijk in een pension in Nieuwer- Amstel terecht (het huidige Amstelveen). Daar vond hij werk in de Rietwijker polder en deed veen- en grondwerkzaamheden. Later werkte hij aan Het Bosplan, in dienst van de Gemeente Nieuwer Amstel.
De oude topografische kaarten, Amstelveen, Ouderkerk, Amsterdam én de Amstel en zijn vermoedelijke fietsroute, maar ook het veen, en de polders, vormen de belangrijkste kernen in mijn organische voorstelling. Dát heb ik met Amstelveen.

Note: De razzia van Putten oktober,1944:  http://www.oktober44.nl/razzia
omgekomen familieleden van mijn grootvader:

Wouter Kieft, broer
Gijsbert van den Top, neef
Willem Kieft, neef
Harmen Kieft, achterneef

Boek Kunstroute Amstelveen 50 jaar hier te bestellen